Recenzija - MaxBet

E pa burazzeri došlo je vreme je da se uradi prva recenzija kladionice!

Znam da se nećete iznenaditi što je to MaxBet, ali treba da znate da oni cene ono što ću ja ovde izneti i dali su mi svu slobodu ovog sveta i da udarim po kritici tamo gde je zaslužena, iz mog ugla naravno jer ipak nije sve što kažem sveto pismo. Nadam se da će i ostale kladionice slediti ovaj primer pa da svi zajedno rastemo, razvijamo se i da ovo tržište, koje je malo, polako ali sigurno korača ka svom maksimumu. Bar kada je kladioničarska pismenost u pitanju. Pošto je prvenac u novoj sekciji u pitanju, a i MaxBet će sigurno raditi na sebi očekujte da ovaj tekst doživi i mnoge apdejte. To je normalno.

Sve što napišem proizilazi iz ličnog iskustva jer sam se kladio u svim kladionicama i pored toga mislim da sam upućen u materiju. Sve su lični stavovi, lične preferencije a na vama je da procenite koliko sam merodavan i koliko se slažete sa mnom.

Pa da krenemo.

SAJT i APLIKACIJA

Meni se MaxBet.rs nikad nije posebno dopadao, pričam o desktopu i sportskom klađenju na prematch. Daleko od toga da je loš, ali može da bude mnogo bolji.



Uz sve to sada mi se čini da je i zastareo, ali taj deo razumem jer po onome što vidim da MaxBet radi rekao bih da su se maksimalno posvetili unapredjenju mobilnih platformi što je i logično. Većina korisnika koristi svoj mobilni telefon za kladjenje, čitanje vesti, kupovinu itd a taj trend će samo rasti. Sajt mi je prepun detalja koji mi odvlače pažnu i to mi je najveći minus.

Igre bi mogle biti bolje sortirane, a odlično je što imate neki vid personalizacije pa tako možete da obeležite vaše omiljene lige.

Lajv mi je dobar, sa most balanced granicama koje mogu da uzmem na klik što je i cela poenta interneta.



Kod lajva (desktop) mi se takođe sviđa i opcija split, pa možete pratiti više događaja koji su vam u fokusu za mazanje. Lako se prelazi sa jedna utakmice na drugu, možete staviti i različite sportove. Odlična olakšica i jako dobra stvar, vidi se da je ubacio neko ko aktivno igra lajv. :)



Kazino mi je takođe dobar, pregledan i lak za snalaženje.

Ne vidim neki veliki minus u ’manjkavosti’ desktop sajta i logično mi je što na njega nije fokus u razvojnom timu MaxBeta imajući u vidu dominaciju mobilnih platformi i njen rastući trend.

Mobilna verzija i aplikacija su mi ODLIČNE za sve proizvode koje nude od sportskog klađenja preko kazina do virtuala.

Vrlo lako se snalazim, koliko igram mogu reći da sam ga naučio napamet.

Cela poenta ovakvih i sličnih i sajtova i aplikacija je brzo i lako snalaženje, pa se po tome rade sami detalja sajta i njegova preglednost. Za mene na mobilnim verzijama MaxBeta ovo jeste slučaj.

Ukoliko za neke od vas nije, siguran sam da je stvar navike. Videćemo koje novine nas očekuju od MaxBeta po ovom pitanju. Evo vam link do sajta www.maxbet.rs

REGISTRACIJA NA MAXBET.RS

Šablon za registraciju prilično jednostavan i standardan.



Nemojte da vas buni ovo sa pasošom, ukoliko unesete ličnu kartu onda vam pasoš ne treba.

Sve je veći broj zloupotrebe online kladionica i ovo je postalo standardno sredstvo prevencije koje i dalje nije dovoljno da bi se ta zloupotreba iskorenila u potpunosti.

Nakon što ste uneli podatke stiže vam verifikacioni mail na koji treba da kliknete i logujete se sa svojim kredencijalima (mail i šifra) i to je to, gotov proces registracije.

Možda nisam ni trebao sve ovo da pišem jer je stvarno jednostavno ali ajde, neka ova recenzija bude kompletna.

Idemo dalje, link za registraciju na MaxBetu je https://www.maxbet.rs/bet/#/registration

UPLATA DEPOZITA

Sad kad ste se registrovali kreće UPLATA goriva za mazanje!



U MaxBetu ovo su načini:

Uplatno mesto – doneseš keš u bilo koji MaxBet lokal i kažeš korisničko.

Kartica – prvo treba da imaš važeću karticu. U opticaj dolaze: Visa, Master i Dina.

Ukucaš vrednost uplate i pratiš korake. Vrlo jednostavno.

CVV kod ti je kod od 3 cifre koji ti piše na poleđini kartice. Uglavnom je tako ali ne mora biti, zavisi od kartice.

Čekiraš da ti kod transakcije stigne sms porukom i uneseš i lova je na tvom MaxBet računu. I ovo važi za većinu slučajeva ali opet nije pravilo, zavisi od banke i od samog korisnika.

Dobro je što imaju i opciju da sačuvaš karticu kojom plaćaš (mislim da je nemaju svi), tako da svaka sledeća uplata ide brzinski a i svaka promena kartice kod banke se automatski apdejtuje. Sitni detalji koji u praksi mnogo znače. Ne pitajte kako znam.

Pre svega ovoga moraš imati ebanking profil kod svoje banke čiju karticu imaš i to je to.



Uplata putem tekućeg – klasična uplata putem uplatnice, kao kad plaćaš račun za struju. I ovo možeš uraditi online, ukoliko nemaš karticu npr a možeš i u pošti, menjačnici itd.

Popuniš podatke a u poziv na broj uneseš svoj JMBG.

Lova ti leže vrlo brzo, ne instant ali recimo do sat vremena nakon uplate. Ovde je čak produženo vreme uplate u odnosu na platni promet pa vam se depozit uplaćuje svim danima od 08-00h , preko svih računa koje imaju u ponudi, nedeljom je to 10-20h, isključujući Intesu i Poštansku štedionicu. Neke banke (Komercijalna i Raiffeisen) ovo čak rade i instant. Dakle, dosta toga zavisi od banke gde uplaćujete, i to treba da znate. Ovde se nalaze brojevi računa koji treba da uneseš u zavisnosti u kojoj banci ti se nalazi tekući račun, evo LINK. https://www.maxbet.rs/bet/#/profile/wayOfPayinHelp

El Dorado menjačnice – nalaze se u sklopu MaxBet grupacije i tu možete uplatiti depozit. 40 lokacija u 5 gradova: Novi Sad, Beograd, Niš, Subotica i Sremska Mitrovica.

Bukvalno kao u kladionici da uplaćujete.

Pored menjačnica imate i MaxBet vaučere. Staviću ih ovde jer je sličan princip. Pravu vrednost ove opcije ste mogli videti sada u doba Korona virusa. Oko 450 mesta na kojima možeš kupiti vaučer, ukucaš kod i to je to. Evo spiska lokacija https://promo.maxbet.rs/uplata-depozita/

Da se razumemo, ja uplaćujem karticom ali poštujem ako neko ne voli taj način.

iPay – vaučer koji možete kupiti na kiosku i uneti kod. Po meni dosta duži put za uplatu i ja ga ne koristim ali i to je opcija.

Lokacije za kupovinu iPay vaučera su ovde https://www.paysafecard.com/sr-rs/kupi/pronalazenje-prodajnih-mesta

ISPLATA NOVCA SA RAČUNA

Uplatno mesto – odaberete na svom nalogu jedno uplatno mesto kao matično, logično ono koje vam je najbliže adresi stanovanja, i tu isplaćujete. Ne možete u svim. Ukoliko pak niste u mogućnosti da isplatite na matično onda kontaktirate MaxBet support na CHAT i oni vam promene u roku od 5min matično na željenu lokaciju. Eto toliko je jednostavno.

U roku od 24h maximum je 40.000rsd, za veće sume se čeka oko 48h. U većini kladionica ova cifra je 20.000 rsd.

Isplata na tekući – prilikom prve isplate na tekući račun unesete iznos i broj vašeg tekućeg računa. Broj sačuvajte da ne biste ponovo morali da unosite prilikom svake isplate. I ovde važi isto pravilo o maksimalnih 40.000rsd za 24h.

Isplata se radi dok traje platni promet, pa ako zakažete posle 17h novac vam leže sutradan.

Ovo je meni mali minus iz perspektive igrača i skrenuo sam pažnju da to promene jer uvođenjem instant plaćanja moguće je da ta isplata ide i za manje od 30minuta čak i kada platni promet ne radi.

E sad postoji caka. Ovakva vrsta isplate predstavlja rizik za kladionicu jer to rade na svoju ruku i može biti čest slučaj da budu oštećene a ovakva vrsta isplate zloupotrebljena, tako da razumem biznis logiku zašto se ne ovo ne radi. Stvari nisu crno-bele i to morate znati. Ako vi niste taj igrač koji bi ovo zloupotrebio nikako ne znači da nema prevaranata koji ovo rade. Ima ih, i to dosta.

Kada se ove stvari regulišu i kladionica bude maksimalno zaštićena tada će i isplata biti mnogo brža.

Većina kladionica radi ovo baš kao i MaxBet, čak i sporije, verujte mi – testirao sam, jer ne želim da pričam u prazno.

Kada su online transakcije u pitanju skrenuo bih pažnju na još dve stvari.

Prva je opcija POŠALJI PRIJATELJU. Super stvar ako ti gori da odigraš tiket a nemaš goriva a tvoj burazzer ima. On unese kod i pošalje ti. Ti kroz istu ovu opciju ideš na PREUZMI OD PRIJATELJA i uneseš kod i lova je na tvom računu. Maksimum je 500din u roku od 24h. Ovo je kreirano baš zbog situacija kada ti gori i zato je maksimalan iznos 500rsd, u suprotnom bi maštoviti Srbi opet to zloupotrebili.

Druga stvar je trenutna PROMOCIJA izazvana Korona virusom gde na svaku uplatu karticom imaš 10% na svoj freebet račun. Daće Bog da ovo nikad ne ukinu iako znam da je za njih ovo ozbiljan trošak, ali ja uglavnom uplaćujem karticom i meni ovo odgovara.

Freebet možete trošiti na celom sajtu po različitim uslovima, u zavisnosti da li je sportsko klađenje, rulet, slot itd ali prvo morate prvo igrati za keš jer – blesavi Srbi :D Opet bi neko isplatio keš i igrao za freebet a to nije baš skladu sa biznis logikom ni lokalnog prodavca na pijaci a ne velike kompanije.

SPORTSKO KLADJENJE

Prvo što treba analizirati kod sportskog klađenja je ponuda.

Ponuda za prematch sportsko klađenje u MaxBetu je korektna. Ni bolja ni lošija nego u ostalim kladionicama. Ovde govorim isključivo o broju mečeva i ponudi takmičenja.

Ponuda izlazi na vreme i sa ove strane je sve korektno.

Kad je u pitanju dubina marketa tj broj igara na fudbalu kao dominantnom u svetu klađenja MaxBet je tu u vrhu.

Prvi su krenuli sa onim ludačkim kombinacijama i mislim iz temelja pomerili ovo tržište. Zašto? Jer su drugi morali da prate. Verovatno ste i sami to primetili, tako kladionice kod nas funkcionišu. Prate jedni druge po svim pitanjima. Takva je delatnost pa je i razumljivo.

Tu mislim na sve one kombinacije koje su postale popularne u poslednjih 5 godina, 1X&0-3 i ceo taj fazon, znate na šta mislim.



Koliko god to možda bilo vama dobro i zanimljivo i predstavljalo plus kada je kladionica u pitanju, ja mislim da su time samo više razmazili igrače koji uvek hoće još i više.

Evo ti primer: u MaxBetu nema igre 1&2-6, ali imaš 1&2+, 1&2-3, 1&2-4,1&2-5.

Ali ne, dosta igrača je baš tražilo 1&2-6! Po meni je ovo čisto proseravanje i namerno vam ne bih dao

E o tome govorim, koliko god dobro bilo po vas mislim da su sebi i konkurenciji u velikoj meri napravili medveđu uslugu.

Nekoliko stvari bih unapredio kada je ponuda u pitanju:

- Više igara kod Esport ponude, sada su u ponudi samo osnovne. Verujem da će ovo biti unapređeno vrlo brzo obzirom da do skora Esport nije ni bio u ponudi tako se radi na ovome.

- Kupili bi me za sva vremena kada bi prematch i lajv stavili na jedan feed, jednu šifru. To vam u praksi znači da se prematch ponuda obradjuje po principima obrade lajv mečeva. Primer: igrao si 3+ na meču, to prođe u 23. minutu i tebi je taj par obrađen u roku od 5 minuta a ne čekaš kraj meča. Za mene je ovo dosta važna stavka. Za neke mečeve MaxBet to radi, ali se radi ručno (top takmičenja) i to nije rešenje.

Neke stvari je potrebno unaprediti ne zbog toga što zaista treba, već zbog toga da bi se ispratila konkurencija. To su sledeće stvari:

- Ponuda multi granica na igrače basket kod elitnih takmičenja

- Ubacivanje dodatnih kombinacija na ponudi u hokeju

Sve drugo kod MaxBet ponude sportskog klađenja mi je apsolutno ok, a u prilog mojoj tvrdnji ide i to da se i sam kladim u MaxBetu. Ne samo u MaxBetu nego i u MaxBetu.

Kvote?

Ovo je dosta kompleksna tema i svako ko je nekad upoznao kladionicu iznutra zna o čemu govorim.

Visina kvota kao i recimo marketing spada u sam kor posla, to je cela strategija, jer recimo visoke kvote su vam velik trošak za kladionicu i onda se dešava da ostali segmenti poslovanja trpe (manji budžet za marketing, uplatna mesta itd).

Kvote u MaxBetu nisu ni najmanje, ni najveće. Kao i kod svake kladionice najveći payouti su na ozbiljnim takmičenjima, a ’seče’ se na Rumuniji 2. Logično.

Visoke kvote NIKAKO ne treba da vam budu jedini parametar za izbor kladionice u kojoj se kladite.

LIVE KLAĐENJE

Za mene verovatno najbolja ponuda kod nas i najveći razlog zašto se kladim u MaxBetu.

Ja igram pretežno lajv i mislim da svako treba po tom ključu da bira kladionicu za sebe. Igraš tamo gde je kladionica najjača za ono što tebe radi. Toliko je prosto.

Ne znam koji je broj mečeva (tačna cifra) koje daju kladionice u Srbiji pa neću iznositi ni MaxBetov a vi to možete lako proveriti jer oni to reklamiraju, što bi svako i radio da ima dobru ponudu.

Kako funckioniše lajv klađenje sam objasnio u tekstu na linku http://burazzers.net/tekstovi/49045

MaxBet dobija mečeve sa dva feeda pa je samim tim i ponuda veća nego kada ide sa jednog. Volim brate kad mi subotom daju Engleze do 8. lige lajv, eto to je suština u jednoj rečenici Osim bogate ponude izdvojio bih još 3 stvari:

- Bet Builder – jako zanimljiva stvar gde možeš da nakarikaš masnu kvotu na jednom meču. Ako te zanima šta je Bet builder to možeš na linku teksta koji sam pisao, evo linka: http://burazzers.net/tekstovi/49044

- Livestream – jako zanimljiva stvar, meni najviše za gledanje mečeva nekih totalno levih takmičenja. Boga pitaj koliko sam puta gledao moćni Ceres na MaxBet sajtu. Daleko od toga da ne prenose komercijalu: NBA, Evroliga, Nemce, Italijane, Holandija, Belgija, Rusija, Poljska itd.



Morate znati da livestream ne može da ima svaka kladionica, tj nije rentabilno za svaku kladionicu. Uzimaju samo one kladionice koje imaju ozbiljan promet na online klađenju pa im se livestream kao dodatni alat u akviciji igrača isplati.

Dve napomene kada pričamo o livestreamu u MaxBetu:

1) Ekran se ne može prošiti na više od 25% monitora. To nije do MaxBeta, već je zakon o streamu (ili radiodifuznom nekom čudu, ne znam kako se zove telo) takav. Prosto je tako.

2) Stvar koju bi trebalo da isprave i znam da na tome rade jeste da nije neophodno da imaš 20din na računu da bi gledao stream. Dovoljno treba da bude da imaš aktivan tiket na sajtu.

Rekli su mi da će to ispraviti tako da idemo dalje.

- Kalendar live klađenja. Dosta prosta stvar i ne znam zašto je ne praktikuju svi. Na početku dana, a često i dan ranije možeš da vidiš šta će tog dana biti u ponudi na lajvu. Sve ti piše, možeš filtrirati po sportovima, šta će biti na Bet builderu, šta na streamu. Ja ovo redovno gledam i mnogo mi koristi. Zato mi je veliki minus kod kladionica koje ovo nemaju.

KAZINO

Šta je najbitnije kod online kazina?

Mislim da je normalno da pođemo od toga.



Za mene su to 3 stvari:

1. Broj igara, tj provajdera.

U slučaju MaxBeta ovaj uslov za igranje je itekako zadovoljen! 13 kazino provajdera! BetInsight, Betsoft, BoomingGames, Easit, EGT, Endorphina, Fazi, Kajot, Microgaming, Novomatic/Greentube, Playson, Rilgord i Synot.

Ko fali?

Fali Netent i fali Pragmatic recimo i to vam je to, nema dalje.

Dodajmo i tome da je trenutno u toku integracija Netenta tako su oni svoj kazino što se tiče game provajdera praktično završili! Pragmatic svakako nije u top 5 provajdera (sa Netentom) koji će biti na MaxBet kazinu, naveo sam ga jer je prepoznatljiv u Srbiji.

Netent, Novomatic, EGT, Microgaming i Synot su svakako bolji. Imaš ih u MaxBetu.

2. Jackpotovi

Tu pre svega mislim na multilevel jackpot. Nemaju ga svi, tako da je ovo plus od mene.

Osim gold, silver i bronze i sami provajderi imaju svoje jackpotove koji su EKSLUZIVNI. Dakle važe samo za igrače MaxBeta, nisu umreženi kao što to ume biti slučaj kada je ova vrsta jackpotova u pitanju. Odlična priča!

3. Promocije Done.

Imaju turnire, sve popularnije u Srbiji i svetu, jackpotove, vip cashback (povrat keša od 10% za jake igrače), free spinove itd. Sve ono što je praksa na kazinu u svetu.

JAKO je dobra stvar što su dozvolili da freebet može da se koristi i na kazinu, tačnije na slotu (ruku na srce na svim slotovima).

Kažem to iz 2 razloga: prvi je što freebet možete da osvojite po dosta osnova (o tome više u tekstu dole kad budem pisao o marketingu) i to je onda cross promocija koju ne rade svi, a jako je dobra kod razrađivanja svih proizvoda koje kao kladionica nudiš. Drugi je taj što znam da freebet koncept nije nimalo jeftin i oni ovim potezom kao da kažu ’Jeste, mi smo džekovi, dođi igraj kod nas!’. Ja to kao igrač izuzetno poštujem.

Kazino promocije u MaxBetu možete videti na https://promo.maxbet.rs/

Lobby im je odlično urađen, provajderi dobro složeni, sve je vrlo pregledno i lako za korišćenje a već sam pisao da je to jedna od ključnih stvari, na internetu generalno. Preljep user experience

Segment kazina je i LIVE KAZINO, sve popularniji i sve više stvar prestiža nego samog prihoda. Ovde pišem minus.

Od provajdera za kazino uživo –Ezugi i BetGames koji je integrisan pre par dana.

Sve ok, ali fali Evolution koji je premium.

Osim što su kao provajder izuzetno kvalitetni i pouzdani (što apsolutno ne znači da Ezugi i BetGames to nisu), Evolution daje i MNOGO više igara. Zapravo ako imate integrisan Evolution na svoju kladionicu to vam je i više nego dovoljno. Imaju preko 80 igara. Oni rade samo live kazino, da ne bude zabune.

BetGames je zanimljiv, daje malo drugačiju perspektivu i nije klasiačan live casino.

Da dodam da će integracijom Netenta kao provajdera MaxBet imati i njihov live casino pa ćemo da vidimo kako on izgleda. Nisam ga igrao, tako da će verovatno to biti i prvi update ove recenzije Dosta sam i subjektivan, ali opet zato i čitaš ovo dobri moj burazzeru, ali mislim da će ti ovo svako ko se razume u materiju reći.

Ajmo dalje.

OSTALI PRODUKTI

Izvini na ovome ’produkti’ ali to je izraz iz same branše koji koriste svi i još gluplje ću se osećati ako upotrebim drugi termin a već se osećam glupo. Dajte vi predloge.

Dakle, tu su Virtuelni sportovi: Virtuelni fudbal, Virtuelni basket, Virtuleni tenis, Kerovi, Konji, MyLucky6, Lucky Six, Lucky X i Lucky Balls.

Ne bih se zadržavao na ovome, verovatnoća da ovo znate bolje od mene nije mala a i to nije ništa što nema većina kladionica.

Osim ovoga, procenat igre koji zauzimaju ovi ’produkti’ nije zanemarljiv ali mu ni ne treba pridavati veliku pažnju. Oni su tu ’da se imaju’, momenti razbibrige, verovatno će sada u karantinu zablistati i dostići svoju najveću vrednost ikad po MaxBet. Što je i normalno.

Ono čemu bih ja posvetio pažnju u ovom segmentu su Spribe igre.



MaxBet je ubacio Spribe igrice pre oko 2 meseca, i Aviator se pokazao kao ubedljivo najinteresantniji do sada. Spribe je game provider iz Gruzije i imaju još zanimljivih igrica kao što su Kockice, Minice itd i sve se nalaze na MaxBet sajtu u sekciji Virtuelne igre. Ako vam je frka da isprobavate za keš, idite na sajt Spribe games i tamo rokajte demo, pa šta vam se svidi - u MaxBetu za pare. E sad šta je Aviator? Dosta vas mi je pisalo (stvarno, nije fora) i skontao sam da vam se svidja. Zapravo ne sećam se ovolikog hajpa oko jedne ’sporedne’ stvari na sajtu za klađenje. Ok, i ja sam malo pomogao U pitanju je klasično licitiranje. Vi postavljate bet (min je 10rsd a max 11000rsd), aviončić leti i od starta multiplikuje vaš bet. Vi treba da ga prekinete u momentu kada mislite da je on dosegao najveći mogući

multiplikator pre nego što vam pobegne. Eto to je suština, psihologija igrača. Možete da postavite 2 beta u isto vreme, jedan da vam bude sigurica, a drugi da ga pustite da leti. Ipak, tu gubite lovu 2x brže. Možete da igrate i sa freebetom (koji je samo za tu igricu) ukoliko ga imate i princip obračuna je standardan. Sve u svemu jako je zanimljivo, novo i osvežavajuće i ko zna možda neka budućnost kazina!

Apsolutno podržavam kvalitetne inovacije u svemu pa tako i klađenju.

MARKETING

Kod marketinga u kladionici podrazumevam dosta toga, nije kao u većini branši.

Ovde ubrajam promocije, tv kampanje, support, digital itd.

Kao glavnu karakteristiku i vrlinu MaxBetovog marketinga istakao bih njihov stil komunikacije kojim su maksimalno prišli svojim igračima. Nije sterilno i izveštačeno, mnogo toga su sebi dopustili, rizikovali i sada beru plodove svoje smele odluke. Daću vam najgluplji primer koji će vam odmah dati do znanja na šta mislim. Pogledajte neku random epizodu Betparačkih priča. Sleng koji koriste njih trojica je praktično preslikan kladioničarski a za to im je MaxBet dao odrešene ruke. Pun pogodak, jer to je suština kladionice. Marketing psihologija u ovoj branši je posebna i dosta se razlikuje od drugih.



Sam marketing nekako delim na online i na tradicionalni.

O tradicionalnom neću pisati jer me ne dotiče puno. I sami možete da se uverite kad sednete u bilo koji MaxBet lokal. Sada je već čuvena promocija kafa-sok, dobra i jeftina klopa u Maršalu i kul atmosfera u samoj kladionici, Dan republike itd.

TV kampanje, bilbordi i ostalo takođe, možemo naklapati do zore. Dosta toga je stvar ukusa a i ne bih voleo da razvodnjavam ovu temu na kojoj smo.

Da se vratim na online.

Promocije

Koncept freebeta koji nam je sada toliko poznat i odomaćen je popularizovao MaxBet i sada ga oni najviše koriste i to rade u pravcu dva cilja:

1. Akvizicije igrača – Prvo i osnovno tu je freebet na prvi depozit u iznosu od 25%. Odlična promocija ali nikakva novina u svetu kocke i klađenja. Recept koji funkcioniše dugo koliko i online klađenje.

Uslove promocije na prvi depozit možete videti na linku https://app.maxbetdownload.net/rs/maxbetpromo/bonus20000/



Drugo, kroz akcije dodeljivanja freebeta na društvenim mrežama MaxBet je pravio bazu novih igrača. Svi znate za one izazove pogađanja tačnih rezulata. To nije bilo ni malo slučajno već se planski i sistematično radi na konverziji igrača koji nikad nije igrao u MaxBetu u stalnog igrača. Daš mu freebet, pokažeš mu sajt, šta sve nudiš, zašto da igra kod tebe i stalno radiš sa njim. Tako rade ozbiljne firme, ne samo u ovoj industriji. Prvi put je uvek besplatno, znate već. :)

2. Retencija igrača – to je rad sa redovnim igračima u cilju njihovog zadržavanja i vezivanja za brend. Lepo se reflektuje u promociji kada dobijate freebet na broj parova. Što je broj parova veći, to je % koji dobijate veći. Cilj promocije je i ’produžavanje’ tiketa ali o tome drugom prilikom, to nije sada tema.

Freebet kao koncept je vrlo jednostavan. Ukoliko imate aktivna freebet sredstva možete ih trošiti po određenim uslovima a u zavisnosti gde ih trošite (sportsko klađenje i slot) i ti uslovi se razlikuju.

Pošto najčešće pričamo o sportskom klađenje recimo da na uloženih 1000 freebet sredstava napravite dobitak od 10.000 rsd. 1000 freebet sredstava vam se vraća na vaš freebet račun a ostatak od 9.000 rsd vam prelazi na vaš keš račun. Toliko je jednostavno.

U svetu ovo nije toliko česta praksa jer dosta kladionica to radi tako što bi vam ta razlika od 9.000 rsd prešla na keš račun a 1.000 freebet – nestaje. Dakle, MaxBet se u ovom slučaju pomerio ka svom igraču i njegovoj koristi.

JAKO je dobro što freebet možete koristiti i na slotu!

Prvi i osnovni razlog je što jednom ’monetom’ rade cross promociju, pokazuju vam više svojih proizvoda.

Drugi je razlog što igrač ne trpi. Ne teraju ga da igra samo npr sportsko klađenje, već ima opciju da bira na šta će da troši svoj teškom mukom zarađeni freebet. Ovo je važno za igrače.

Za MaxBet je ovo važno jer se tako učvršćuje veza sa igračima, neće im igrač otići jer mu neko drugi daje opciju da bira gde će trošiti svoj freebet/bonus. U svetu kocke i klađenja, iz perspektive kompanije, se za pravog i lojalnog igrača smatra onaj igrač koji razigrava više produkata (opet ta jebena reč ali moram).

Dosta ovoga pišem jer znam koliko je taj isti freebet skup za kompaniju, ali i vredi. MaxBet je to jako dobro prepoznao i iskoristio na pravi način.

Da dodam da imaju i jedan jedini račun (wallet) za sve. Ne zanima ih da li novac koristiš za sportsko klađenje ili kazino, što je takođe olakšica i briga manje za igrače.

Digital

Društvene mreže se vode baš onako kako treba, miksujući sadržaj.

Ako na profilu firme imate samo ono što vi radite, dakle isključivo promo sadržaj – ne radite to dobro.

Kvalitetan profil na društvenim mrežama treba da ima sve ono što ga čini privlačnim da se ja kao korisnik zaustavim na njemu dok skrolujem na wc šolji – kvalitetan dizajn koji prati liniju brenda, pismene ljude koji ga uredjuju, SADRŽAJ koji je zanimljiv, duhovit i informativan i na kraju ono što dolazi uvijeno u sve to i što mi uvek progutamo ako nam lepo serviraju – promocije naše kompanije koje se rezultuju konverzijom u keš koji ja svake nedelje ostavim u MaxBetu.

Au kako sam ovo lepo naslagao, nekad mislim da sam genije u telu konja. :)

Link za MaxBet facebook je https://www.facebook.com/maxbetkladionice/

A za instagram je https://www.instagram.com/maxbetkladionice/

U digital se svrstava mnogo toga, ja bih kod zaduženja i zasluga ovog digital tima dodao još i mail kampanje. Svidjaju mi se.

Za potrebe ove recenzije napravio sam novi nalog u MaxBetu, zanimaju me kako tretiraju ’novorođenče’ na svom sajtu i nisam pogrešio jer me nisu razočarali.

Mailovi se šalju po ciklusima, baš onako kako treba. Pošto je moj novi nalog još beba, meni su u ciklusima od nekoliko dana razlike ’bombardovali’ ponudom dobrodošlice.

Da sam sa tog naloga odradio taj prvi korak onda im upadam u drugi segment ciklusa pa se šalju druge ponude, tako se radi digital svuda svetu i MaxBet je to prepoznao.

Newsletter koji dobijam od MaxBeta je takođe dobar, sad pričam o svom pravom nalogu, ličnoj mail adresiUboli su ritam i prioritete, jer burazzeri ne vole spam i pun inbox nebitnih mailova i ponuda jer tada i oni važni ne budu pročitani. Ovo se mora znati kao pismo ako se bavite digitalom. :)

Isto se odnosi i na sms poruke koje vam MaxBet šalje. S merom i u kost. Meni se svidja.

MaxBet sport, sportski portal

Mislim da su krenuli sa radom u proleće 2018. godine. Meni lično se ne svidja, a reći ću vam i zašto.



Prvo da kažem da su to sve prekaljeni novinari koji još kako UMEJU da pišu, znam to jer redovno čitam i portale i ostalu literaturu, što zbog toga jer mi je to posao a većim delom jer me zanima.

Problem sa MaxBet sportom po meni je pogrešna politika za koju su se odlučili – bombastični naslovi, senzacionalizam, žuta štampa.

Borba za klikovima je preovladala i bacila u drugi plan ono zbog čega se sportski portal pri kladionici zapravo pravi – marketing alat za prestiž i akviziciju igrača.

Da se razumemo, znam da će dosta ljudi koji se bave ovakvim i sličnim poslom čitati ovaj tekst, ja sam svestan da je ovo nažalost danas jedini način da se portal (bilo koje vrste) izbori za dobru posetu koja ga čini rentabilnim i sa te strane ja razumem uređivačku politiku MaxBet sporta. Spali smo na to da prosečan čitalac mora biti zainteresovan u deliću sekunde pa zato i plivamo u moru senzacionalističkih naslova.

Ipak siguran sam da im poseta, koja je dobra (ne u poredjenju sa komercijalnim portalima) ne bi mnogo opala ako bi se okrenuli suvom kvalitetu i pisali onako kako umeju a verovatno i kako sami žele, za svoju dušu. Kažem to jer na njihovom portalu čitam tekstove koje nisu projektovani za klikove, samim tim nisu bombastični i pisani su hladne glave i mirne ruke. Milina ih je čitati.

Takođe, mislim da bi mogli unaprediti sam koncept portala kako bi iz njega izvukli veću korist po samu kladionicu, ali to već nije tema za recenziju koja se odnosi na stvari koje se prezentuju čitaocima tj igračima.

Link za portal je https://www.maxbetsport.rs

MaxBet radio

Pri MaxBet sportu funkcioniše i MaxBet radio.

Na stranu što sam veliki ljubitelj radija kao medija, ovo mi je GENIJALNA stvar i kao marketing alat.

Radio se pušta u svim njihovim lokalima, kroz džinglove se vrte njihove promocije a program uredjuju urednici sa nekadašnjeg Sport FM radija.

Jako je važno što imaju i lajv program – vesti, analize, predlozi, kvote, zabava i humor. Meni se mnogo svidja. Muzika koja se vrti je subjektivna stvar, verujem da biraju (pretežno domaću) muziku da zadovolje što veći broj slušalaca i to mi je logično. Ja ih svakako ne slušam zbog muzike nego zbog sportskog sadržaja.

Ovih dana imali ste priliku da učestvujete u njihovom kvizovima. Mnogo pozitivnih komentara ste mi poslali na ovu temu i apsolutno se slažem. Ovo je priča koju treba ’zajahati’ i nadograditi, a kako su i sami urednici rekli – to će se i desiti. Bravo.

Link za radio je https://www.maxbetsport.rs/radio/popup.html

Youtube kanal

Definitivno jedan od najboljih poteza koji su povukli od početka svog rada je angažman Dnevnjak ekipe. U prilog tome govori i činjenica da im je youtube kanal trenutno na preko 65k subscribera!



Zašto je to važno?

Betparačke priče kao nosilac celog sadržaja na kanalu osim odličnog i zabavnog sadržaja kladioničarskog tipa, kroz svoju priču provlače i masu stvari koje MaxBet radi a tu mislim na promocije i akcije. Sve to fino uvijeno tako da ne bude napadno i klasičan spam.

Jako dobar osnov za građenje kanala i vezivanje za brend pre svega.

Kasnije će doći (verujem u to, ne znam sa sigurnošću) i sadržaj ’ozbiljnijeg’ tipa kao što su vesti, najave vikenda, analize, tipovi, kvote. Sve to nema smisla raditi kada vam je kanal mali i siguran sam da u MaxBetu to znaju. Na kraju sve kulminira sa MaxBet TV.

Link za MaxBet kanal je https://www.youtube.com/channel/UCFl3zfL4VTtiNygzbMYE7rg

Ovih dana je i burazzer Duluvra krenuo sa svojim twitch nalogom. Rastuća mreža za mlađe generacije, ne znam koliko MaxBet ima udela u celoj priči ali sam video da je kockao samo na njihovom sajtu. Videćemo kakva će praksa biti u budućnosti i da li je ovo nadogradnja na Betparačke.

Definitivno dobra stvar i veliki potencijal za akciziciju novih igrača i širenje svesti o brendu. Ne znam šta bih vam još rekao, prilično je sveže, siguran sam da će i ovaj deo recenzije biti apdejtovan uskoro

Evo vam link pa pratite šta čovek radi https://www.twitch.tv/duluvra/videos

Poslednji ali možda i najbitniji u marketing priči je CUSTOMER SUPPORT ili KORISNIČKA PODRŠKA To vam je onaj live chat u gornjem desnom uglu.

Mislim da ljudi ovde ne shvataju dovoljno koliko je to važan segment za imidž jedne kompanije.

U MaxBetu je on zategnut kao praćka!

Kako znam?

Pisao sam im na Uskrs, 20 minuta posle ponoći – dobio sam odgovor a da nije prošao 1 minut.

Osim toga često maltretiram korisničku podršku svih kladionica, isključivo iz znatiželje. Ima ih još koji rade dobar posao.

Momci iz MaxBeta (često im pišem i nisam video nijedno žensko ime, neka me isprave ako grešim) rade odličan posao. Šta je odličan posao kada je korisnička podrška u pitanju? Brza i tačna informacija za igrača.

Korisnička podrška je prva linija odbrane imidža firme. Ovde pišem plus kao krst na crkvi Svetog Marka.

Šta bih promenio u Maxbet marketingu?

To su definitivno personalne promocije.

Ponuda koju dobijam na mail samo ja i oni koji su dosta slični meni i mom tipu klađenja na MaxBet sajtu.

Primer

Želim da dobijem mail od MaxBeta u ponedeljak nakon što sam im za vikend ostavio boga oca na Engleskoj 3. Ligi ’Pozdrav Kecko, znamo šta si igrao ovog vikenda. Voli te tvoj MaxBet i zato ti na sledeći depozit daje 100% freebeta’. I ovo dobijam samo ja, ponuda važi samo za mene.

Govorim o marketing principu, Maxbet ima 50.000 jačih i luđih igrača od mene, i svako od njih koji MaxBetu ostavlja novac redovno treba da dobije ponudu ovakvog tipa.

Epilog je taj da se igrač tj ja pomami, uplati, odigra i otključa freebet i na kraju sve to potroši a opet je MaxBet u očima igrača šmekerski nastupio jer mu je dao nešto što niko drugi nije, i taj igrač je u MaxBetu do kraja svog kockarskog života.

Ovo nije lako izvesti, softver to pre svega mora podržavati, skupo je za firmu, ali kad to uradi, MaxBet će biti prvi ne samo u ruskoj Dumi nego i u svetu što bi rekao burazzer Đani. :)

ZAKLJUČAK:

Ponoviću ga 1000. put:

Kladionicu birate po sopstvenim preferncijama, u skladu sa tipom i vrstom igre koju preferirate.

Meni MaxBet apsolutno odgovora po nekoliko osnova, ako ste pažljivo čitali jasno vam je i po kojim tako da se često se kladim tamo i sedim u njihovim lokalima.

Od MaxBeta tek očekujem najveće stvari, siguran sam da imaju viziju i kvalitet za njih. Za kraj ide ide vizual koji sublimira celu sliku MaxBeta, onako kako ga ja vidim.



Do nove recenzije,

Pozdrav od Kecka.

  • Danas je Max Bet uveo još jedan način plaćanja što mi se sviđa a to su trafike Moj Kiosk tako da su i tu poboljšali još više aplikaciju da mi se sviđa jedino kad bi uveli da se direktno na aplikaciji igra slot i ostale igre imali bi sve 10 i ovako volim da igram kod njih jedino mi je to mana jer znate i si kad ti prelaziš iz aplikacije u aplikaciju chrome da bi igrao za mobilne dođe malo opterećenje i neke igre baguju u igri i ne možeš da je kontrolišeš toliko dobro drugo je kompjuter gde možeš na desktop da po otvaraš više aplikacija još uz dobar net to je dobro ali za mobilni koliko god bio jak neko ili nema internet domet za to nekom je lošiji telefon samo ta zamerka ostalo kapa dole to je moja omiljena kladionica .Da i isplatu Mozzartu 50000je za 24 h moguće a ostalo posle 48 sati.

Otvori BURAZZERS Chat ☺

Zatvori BURAZZERS Chat ☺