Izrada liste - osnovne stvari

Dobri moj burazzeru,

Nastavljam tamo gde sam stao, pokušavam da ti objasnim neke stvari koje se tiču klađenja i kladioničarske ponude koje možda nisi znao a sve kako bi bolje razumeo celu ovu kladioničarsku igranku. Na red je došla i izrada liste.



Za početak ću reći ono što verovatno i sam vidiš, lista kao medij koji sadrži plasman kladioničarske ponude polako izumire.

Zašto?

Razlog je vrlo jednostavan – ponuda koju ti vidiš u listi postaje deplasirana, kvote nisu važeće.

Lista u svakoj kladionici izlazi utorkom i petkom i tako je već hiljadama godina unazad.

Zaključivanje ponude od strane kvotera se razlikuje od kladionice do kladionice.

Recimo da je to dan ranije i to popodne, u dosta primera nije baš tako ali neka bude da jeste. Dakle, od zaključivanja ponude do igranja meča koji je dat u listi neretko prođe i više od 48 sati. Iz kladioničarskog iskustva, jasno vam je koliko se kvota za to vreme promeni?

Nažalost, ovo nije moguće tako lako promeniti.

Dok kvoteri zaključe kvote, dizajner mora da odradi prelom strana pa šalje u štampariju koja štampa, kasnije po štampane primerke dolazi služba koja radi distribuciju do uplatnih mesta. Dok lista ne dođe do MaxBeta u Vranju kvota se 3x promeni a ti 3x spičiš pare koje si odvojio.

Ovo je prvi i osnovni problem.

Drugi je sama kvota.

Lako je dati kvotu za Premijer ligu, Ligu šampiona... druga liga Rumunije? Tu već škripi.

Ti mečevi se uvek daju kroz dopunu i kvoteri ih uvek ostavljaju sa strane.

Ko će normalan dati Ripensiu i Mioveni u petak? Niko. A kladionice moraju gledati ponudu svojih konkurenata da ih vi burazzeri ne bi sačekali u sendviču. Kod mečeva koji idu listu kvoteri vrlo često daju kvotu predviđajući trend same kvote, da bi ponuda bila što aktuelnija kada taj meč dođe na red. Isti princip važi i za ostale sportove osim recimo Evrolige u košarci.

NBA u listi? Nije nikad bilo :)

Tu je i problem ažuriranja tabela, ima mečeva koji se igraju četvrtkom pa opet za vikend ti klubovi igraju.

Naslovna strana je uvek neki derbi meč kako bi se kladioničari izložili i to je recept koji radi posao otkad i sama lista izlazi.

Često je i ovo problem kada je recimo derbi meč petkom a odnosi se na neko prvenstvo (tipa SP u košarci) a ti ne znaš ko će se sastati. Ne možeš naslovnu napraviti za 5 minuta pa se i tu dizjaner i marketing tim dovijaju. Bilo je ozbiljnih promašaja kod nas sa ovim, ali to je posledica osetljivosti ovog posla a ne nestručnosti.

Dakle, i sam vidiš kako online i digital u Srbiji rastu. Sve nam dolazi kasnije i uvek kaskamo ali na kraju ipak dođe. Cenim da će nam sad doći i Makarena i Koko Džambo u klubove ☺ Ono što će postati trend jeste da će se lista polako izbacivati a primat će preuzimati dnevne i terminske dopune dopune, a ponudu svakako možeš videti na sajtu kladionice i uvek je ažurirana. Eto toliko ukratko, mislim da sam rekao najbitnije, ako imaš neko pitanje samo napred.

Čiju listu uzimate i koja vam je najbolja?

Pišite u komentare.

Do sledećeg čitanja,
Pozdrav od Kecka

Otvori BURAZZERS Chat ☺

Zatvori BURAZZERS Chat ☺